Na de opvallende wending in de partij tegen Berg en Dal (van 0-3 naar 3-3 vorig weekend) bracht VC Herentals een bezoek aan Ezaart dat de punten nog broodnodig heeft in de strijd tegen het behoud.

Rood-wit moest de partij wel aanvangen met een rist afwezigen, naast de geblesseerden De Booij, Heylen, Luyckx en Janssens ontbraken ook nog Spiessens, Verwimp en D’Huyvetter die geschorst moesten toekijken.

Het eerste gevaar kwam van Herentals met een zwaar schot van Wouters dat door Van Roy in corner werd geweerd.  De wedstrijd dreigde te verwateren maar Wouters krulde na een kwartier een vrije trap heerlijk via de verste paal binnen en trapte Herentals daarmee meteen op voorsprong.

Niet veel later een eerste tegenprik van de thuisploeg wanneer Heylen volledig vrijstaand op doel kon koppen maar Maes was bij de pinken om erger te voorkomen.  De bezoekers bleven de wet dicteren en na een knappe één-twee tussen Verbert en Van Brantegem kon deze laatste vanuit de korte hoek op doel besluiten maar Van Roy lag alweer in de weg.

Even later zette Van Brantegem een schitterende solo actie op en bediende op het gepaste moment Verlinden die tot twee keer op doel kon besluiten maar telkens werd het schot van Lode tijdig afgeblokt.

Ook Moons waagde zijn kans maar alweer was Van Roy attent aan het keepen en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand.  Voor Ezaart toonde Van De Poel zich gevaarlijk met een poging die maar net de kruising miste.  Jens Maes keepte overigens een puike eerste helft en redde in de slotminuten nog de gelijkmaker op een poging van Nijs.

Ezaart hoopte op een snelle gelijkmaker in de tweede helft en zag die wens bijna in vervulling gaan maar Maes pakte uit met een supersafe.  Enkele minuten later viel de vreugde aan de overzijde te noteren wanneer Verbert een aanval uit het boekje kon afronden, aangever was Van Brantegem.

Herentals leek op een wolk te voetballen en wanneer Van Brantegem meer dan de helft van de thuisspelers dribbelde en ook nog eens een mooi schot kon afleveren werd de dominantie extra in de verf gezet.  Wanneer het niet veel later ook nog 0-3 werd door Pauwels die knap de bal tegen de netten kopte kon het helemaal niet meer stuk.

De thuisploeg kwam even helemaal niet meer in het stuk voor en hapte elke centimeter naar adem.  Bij Herentals lukte elke combinatie en elke kans leek wel een doelpunt op te leveren.

Na een uur spelen tekende Verbert voor de 0-4 na mooi voorbereidend werk van Van Brantegem.  De bezoekers leken even last te hebben van concentratieverlies wanneer de thuisploeg via Nijs kon tegenscoren nadat deze de rebound van Van Hoof kon binnenwerken.  Wanneer een dikke minuut later ook Van De Poel tot scoren kwam sloop er heel even paniek in de ploeg, zeker wanneer ook Nijs in diezelfde minuut nog met een goede kopkans bijna de 3-4 kon scoren.

Herentals reageerde echter gepast en met een subtiele doorsteekpass bediende Verbert zijn spitsbroeder Van Brantegem die Herentals opnieuw de ruimte schonk op het scorebord, 2-5.

De thuisploeg moest de kelk nog tot op de bodem ledigen wanneer Verbert via het been van een lokale verdediger tien minuten voor affluiten de zware 2-6 cijfers op het bord toverde.

Vertrouwen terug in VC-rangen, resultaat in eindronde
Herentals boekte dus een al bij al makkelijke overwinning en putte duidelijk vertrouwen uit het behaalde punt tegen Berg en Dal een week voordien.  Met enkele zeer jonge voetballers in de ploeg kwam rood-wit op geen enkel moment in problemen.

De acties van Van Brantegem inspireerden de rest van de ploeg die duidelijk een trapje hoger speelden als de voorbije weken.  Toch is dit opnieuw een zege van het collectief want zowel jong als ervaren zorgden ervoor dat Herentals nu volledig zeker is van de deelname aan de eindronde.

Volgende zondag op Pasen volgt er nog een verplicht nummertje tegen de kampioen in onze reeks, Antonia, waarna de eindronde kan starten op 8 mei.

VC Herentals speelde met:  Maes Jens;  Wouters Thomas;  Raeymaeckers Kai;  Benijts Kristof;  Verlinde Lode;  Van Brantegem Nathan;  Moons Damien;  Verbert Jonas;  Hassounfi Brahim;  Pauwels Simon;  Van Peer Nick

Bank:  Van Aelst Ben;  Verschaeren Jason;  Soentjens Kristof;  Dolfijn Benoit
Vervangingen:  72e Soentjens Kristof voor Verlinden Lode ;  81e  Dolfijn Benoit voor Moons Damien ;  85e  Verschaeren Jason voor Hassounfi Brahim.
Gele kaarten:  Wouters Thomas

Doelpunten:  12e  Wouters Thomas   0 -1 ;  50e  Verbert Jonas  0 -2 ;  56e  Pauwels Simon  0 – 3;  58e  Verbert Jonas  0 – 4 ;  65e  Nijs Nick  1 – 4  ;  66e Van De Poel Davy  2 – 4 ;  71e  Van Brantegem Nathan  2 – 5 ;  79e Verbert Jonas  2 - 6.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws ThalsFM.